Pişmemiş kek nasıl değerlendirilir

Pişmemiş kek nasıl kurtarılır?

Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.

Olmamis kekten ne yapilir?

Bayat Kekleri Enfes Tatlılara Dönüştürmenizi Sağlayacak 9 Farklı Değerlendirme Yöntemi

  1. Yalancı Cezerye Tarifi.
  2. Karışık Meyveli Bardakta Muhallebi Tarifi.
  3. Ay Çöreği Tarifi.
  4. Kekli Truffle Tarifi.
  5. Kestaneli Trüf Tarifi.
  6. Bisküvili Rulo Pasta Tarifi.
  7. Popcake Tarifi.
  8. mybluprint.

20-Dec-2018

Kurumuş kek nasıl değerlendirilir?

Bayatlayan ya da yenmeyen keklerinizi pratik yollarla değerlendirebilirsiniz.

  1. 1- Yaş pasta yapmak için kullanın. Kuruyan keklerinizi üzerine bir miktar süt dökün. …
  2. 2- Cezerye yapın. …
  3. 3- Kup yaparken kullanın. …
  4. 4- Rulo pasta yapın. …
  5. 5- Trüf yapın. …
  6. 6- Ayçöreği yapımında kullanın.

Kek kalıbından çıkmayan kek nasıl çıkarılır?

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır.

Kek neden hamur gibi olur?

Kekin hamur kıvamında kalmasının ilk nedeni, tarif ölçüleri doğru uygulamaktır. … Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Kekim söndü ne yapmalıyım?

Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.

Kek içi neden sıkışık olur?

Kekin hamur kıvamında kalmasının ilk nedeni, tarif ölçüleri doğru uygulamaktır. … Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.